23 marts 2012

Beijing dag 5

Beijing dag 5

I dag havde vi bestilt en chauffør og lokal guide til at køre os rundt. Vi skulle op og se Den kinesiske mur, åndernes allé samt Ming gravene. 
Turen startede i Beijings kaotiske trafik, men efter godt en time var vi på motorvejen på vej til Badaling og muren. Desværre var det igen overskyet og smog, så igen kunne man forvente lettere diset billeder.. øv øv. Bjergene begyndte så småt at titte frem af smoggen og efter lidt tid dukkede den kinesiske mur også op. Som man nu har set på billeder osv. smyger den sig på bjergtoppene, uendeligt langt. Faktisk 8000km. Altså længere end fra Beijing og til Danmark (fugleflugt).

Indgangen til muren

Guiden fortalte os hvilken vej vi skulle tage for at spare på kræfterne, men vi tog nu begge veje, halvt op. Da der alligevel ikke kunne tages billeder af udsigt, var der ingen grund til at mase sig helt op på toppen. Når nu vejret er som det er, er det med at prøve at se mulighederne i det. Derfor blev det til mange skud af muren og bjergene der mystisk og langsomt forsvinder i tågen. Det giver også en slags 3D effekt på nogle billeder.

Den kinesiske mur og disen

Efter muren var det afsted til en jade fabrik. Her kunne vi se hvordan de finder jade, bearbejder det og hvordan det ender hos turisterne. Det var nu overraskende fascinerende og man må sige de er kreative i at få ting ud af en sten. Igen var her ingen problemer med billeder og jeg kunne bare skyde løs.

Bearbejdelse af Jade stenen

Jeg blev selvfølgelig fanget i turistfælden og måtte købe en sjovt udformet Jade med hjem som gave. Når der nu både er tradition, historie, kreativitet og fascination i et stykke sten, så kan jeg da ikke lade være.. eller hvad?

Ming gravene

Efter frokosten gik turen til Åndernes Allé og Ming gravene. Det er et kæmpe område med gravpladser for Ming dynastiets kejsere, deres arbejdere og konkubiner. På oversigts kortet over området kan man hurtigt se at man kan bruge flere dage hvis man vil se det hele. Dog er det ikke alle gravene der er åben for offentligheden. Som muren vil jeg mene at Ming gravene er et must see hvis man er på de kanter.

Sidst men ikke mindst kom vi forbi det Olympiske stadion, Lamatemplet og en silkefabrik. På sidstnævnte faldt jeg igen lige i og fik købt en ny dyne samt hovedpuder. De var dog ret lækre, så jeg glæder mig allerede til at sove i min egen seng, med helt nyt sengetøj, dyne og hovedpude..

Silkefabrik i Beijing

En guide på fabrikken fortalte om hele processen af hvordan silke bliver til. Det var han egenlig ret god til og man fik fakta og tal med. Fra en enkelt pube kunne de få 3500m silketråd, fra en dobbelt pube, fik de et edderkop lignende silke spind, de bl.a bruger til min nyindkøbte dyne.
Dagen var lang, men det hele kostede 500kr pr. person. (uden souvenirs), så for guide, chauffør, benzin og frokost kan man bestemt ikke klage. Vi kørte 09:30 og var hjemme igen kl 19:30.
 
Venlig Hilsen
------------------------------------------------------------
Christian Milbo

www.photobychristian.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar