22 marts 2012

Beijing dag 5

Beijing dag 5 (lettere forsinket)

Idag var det så sidste chance for at se "Den forbudte by" eller "Kejserens palads" som det også hedder. Vejret var desværre ikke med os, så smog og dis præger desværre billederne ret kraftigt. Heldigvis kan det jo redigeres væk i post-redigeringen så kunden kan få gode billeder.
Den forbudte by er jo enorm. Man går igennem port efter port, palads efter palads. Fra hus til hus og til slut en have. Guiden fortalte mange historier om stedet og det er jo mildes talt imponerende. Jeg tror min historie hjerne slog fra da der blev nævnt at kejseren havde op til 15000 konkubiner.. 15000!!! Der kan sgu da være vrøvl nok med en (hø hø)..

Den forbudte bys indgang

Efter to store porte, kommer man ind på en forplads og møder nedenstående berømte port. Igen får man fornemmelsen af at stå i et postkort/film (se tidligere indlæg). Det er fedt at opleve alle disse spændende og utrolige seværdigheder i Kina.

Endnu en kæmpe port i den forbudte by

Når man kommer ind på pladsen med de mange broer, er man igen i postkortet. Den største udfordring er alle steder at der er rigtig mange mennesker, der alle vil have et billede. Heldigvis har kineserne en god og hurtigt måde at tage hensyn til alle dem der vil have billeder, så det går faktisk hurtigt, så er det ens tur og man kan få det gode billede. Den næste udfordring er så at få et uden for mange mennesker på. Når det er turistbilleder gør det faktisk ikke så meget med liv på billederne, men nogle af dem, vil man gerne have uden mennesker. Det lykkedes nogenlunde, ellers kan de jo redigeres væk.

Et side palads til paladset..

Der er en utrolig symetri i alt kinesisk arkitektur. Jeg elsker symetri i billeder og kan let blive fanget til at have "lige på" billeder og jeg skal derfor hive mig selv lidt i nakkehårende for at tage anderledes billeder. For at klare dette har jeg lagt i ovnen til en masse panorama billeder, som bliver sjovt at se resultatet af.

Haven i den forbudte by

Desværre er det ikke blevet forår her endnu, så haven var lidt bar. Man kunne dog sagtens forestille sig den med blomster og med liiiiiidt held kunne man også få lidt brugbare billeder. Guiden anbefaler i øvrigt at man tager til Beijing i april-maj måned hvor her er smukkest.

Aftenlys ud over søen

Vi sluttede dagen af med at gå igennem Qianhai park. Her er spise steder og barer langs en kæmpe sø. Området er bestemt en aften tur værd og her er en masse sjove aktiviteter og underholdning. Dagen er slut og imorgen venter bl.a den kinesiske mur, "The great wall".

Venlig Hilsen
------------------------------------------------------------
Christian Milbo

www.photobychristian.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar